Companie de productie otel beton

FABRICA
OBIECTIV

Cresterea capacitatii de productie

– obiectiv pe care il vedea posibil de atins prin retehnologizare.
Evaluarea efectuata pe baza interviurilor si a observarii directe, pe parcursul a mai multor zile, a activitatii de productie a condus la urmatoarea concluzie:

Viteza fluxului de productie este influentata de urmatorii factori:

Nivelul de instruire al personalului
Caracteristicile tehnice ale utilajelor folosite

Probleme Identificate

Lipsa unor testari profesionale si stabilirea unor criterii de performanta a generat o lipsa de implicare a personalului de pe linia de productie. Astfel, nu au fost identificate in mod corect caracteristicile utilajelor de productie care ar fi putut fi exploatate in asa fel incat sa conduca la o crestere a capacitatii de productie.
Lipsa unui sistem de contabilizare si tinere sub control a productiei realizate a condus la o largire a problemelor cu care se confrunta compania.

SOLUTIA APLICATA

In functie de problemele identificate, au fost propuse solutii pentru a rezolva fiecare aspect in parte, atat la nivel de personal cat si la nivel tehnic.

(RE)STRUCTURARE – (RE)ORGANIZARE

In ceea ce priveste personalul, s-au facut disponibilizari, si mai apoi angajari pe baza de testari scrise si practice
80
din personalul existent a fost reangajat

OPTIMIZARE UTILAJE

Nu a fost necesara retehnologizarea (un mare avantaj pentru detinatorul afacerii), ci doar modificarea parametrilor de functionare a utilajelor (modificarea unghiului cajelor aflate in linia de productie), obtinand peste
42
crestere a capacitatii de productie

CONTABILIZARE INFORMATICA

Pentru a urmari intregul flux, de la productie la gestiune si apoi vanzare, a fost recomandata instalarea unui soft de contabilitate aflat in directa legatura cu productia si astfel a fost posibila o corelare a capacitatii de productie cu solicitarile venite din partea clientilor.
BENEFICII
  • Crestereacapacitatii de productie (viteza de laminare) de la 9.5 m la 13.5 metri / secunda

  • Cresterea eficientei personalului prin stabilirea unor criterii de performanta

  • Posibilitatea efecturarii unor prognoze realiste legate de capacitatea / termenele de livrare a produselor catre clientii companiei